Maak kennis met lockpicking

Lockpicking

Hoe kun je lockpicking  het allerbeste omschrijven? Want een goede Nederlandse vertaling is er niet. We kunnen dit het allerbeste omschrijven als het openen van sloten, maar dan zonder gebruik van geweld en zonder dat dit schade veroorzaakt. En belangrijker nog: zonder het gebruik van een sleutel. Ook het openen van een slot door middel van “slaan” behoort niet tot het lockpicken. Mensen die dit doen noemen we ook wel lockpickers. Maar niet alleen dieven en inbrekers gebruiken deze kunst. Steeds vaker zijn er hobbyisten die in hun vrije tijd het als sport beoefenen. “Het openen van een slot zonder sleutel is als het oplossen van een moeilijke puzzel. Als ik het slot openkrijg, geeft mij dat een enorme kick”. Aldus een beoefenaar van deze kunst.

 

De lockpicker en de lockpicks

Zoals we al schreven, is deze sport of kunst echt niet alleen maar iets wat alleen inbrekers bezighoudt. Want mensen die deze bezigheid doen, noemen we lockpickers. Net zoals met zoveel andere sporten, maakt ook de lockpicker gebruik van een instrument, namelijk de lockpick. We moeten overigens melden dat in bepaalde landen het verboden is om beste online casino lockpicks te bestellen dan wel te bezitten. Lockpicks worden meestal in een fabriek gemaakt. Maar er zijn veel beoefenaars die ze ook zelf fabriceren. Dit kan prima, als je maar precies te werk gaat en weet wat je doet. Als je als rookie net begint met deze sport, is het aan te raden om een goedkope startersset aan te schaffen via het internet. Er zijn tal van setjes voor beginners. Het is belangrijk dat je vooraf kennis opdoet over sloten. Dit kun je via video”s c.q. tutorials doen. Een startersset met lockpicks kun je al voor een paar euro kopen.
Hoe open je een slot?

Allereerst begint het allemaal met erachter komen hoe een slot werkt. Ken je het principe van een slot en de anatomie daarvan, dan ga je op zoek naar tips, trucks en informatie. Een beginneling zal in het begin over veel doorzettingsvermogen moeten beschikken, omdat het allemaal lastiger is dan je zou denken. Koop een paar goedkope sloten via het internet en ga daarmee aan de slag. Fietssloten of kettingsloten zijn prima alternatieven om mee te trainen.

De Lockpicks

Een lockpick is een handmatig gereedschap van sterk metaal en meestal enorm dun. De uiteinden hebben verschillende patronen. Deze gebruik je samen met een Tension Wrench. Dit is een ijzeren staaf in een hoek van negentig graden. Hiermee simuleer je als het ware een z.g. “roterende druk”, zoals een sleutel die je omdraait in het slot.

 

De Pickguns

De pickgun is een elektrisch aangedreven automatische tool. Hiermee kun je bijvoorbeeld de pinnetjes in sloten er, m.b.v. een naald, er gemakkelijk uittikken.

 

About Author

admin