Rugtassen: leuk en multifunctioneel

Bij rugtassen denken mensen al snel aan kinderen die met een gekleurd rugtasje naar school gaan, scholieren die met een volle rugzak boeken op de fiets stappen of mensen die met een grote backpack een spectaculaire reis gaan maken. Zonde, want er zijn heel veel rugtassen voor dames en heren te koop die ideaal zijn voor ander gebruik. Wij zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen een perfecte rugzak is. Ontdek hieronder welke rugtas niet in jouw tassencollectie mag ontbreken!

Lichtgewicht
Rugtassen van canvas en polyester zijn geschikte rugzakken als je een lichte tas belangrijk vindt.

Stevigheid
Stevige tassen zijn vaak zwaarder, vanwege een dikkere stof. Canvas en polyester zullen bij intensief gebruik snel slijten. Voor een echte stevige tas is leer de beste optie. Leer is een natuurproduct dat van zichzelf heel sterk is en lang meegaat.

Gebruik naar het werk
Als je een tas nodig hebt voor je werk voor bijvoorbeeld een laptop, tablet en/ of documenten, is het prettig om een rugtas te kiezen die speciaal is gemaakt voor een laptop. Deze laptop rugzakken beschikken vaak over een beschermend laptopvak en hebben een praktisch model dat genoeg ruimte biedt aan spullen van A4-formaat. De meest handige rugtassen hiervoor hebben een rechthoekig model.

Gebruik voor kleine spulletjes
Hier zullen vooral vrouwen gebruik van maken. In plaats van een klein (schouder)tasje kun je een kleine rugtas aanschaffen. Dit is prettig omdat je je handen vrij houdt, ook op de fiets is dit natuurlijk ideaal. Kleine rugtasjes zijn er in veel kleuren en modellen, waardoor je ook in een rugzakje je spullen stijlvol bij je kunt dragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je agenda, notitieboekje, pen, make-up en andere persoonlijke spulletjes. Waardevolle spullen kun je beter niet in je rugtasje bewaren, omdat je er geen zicht op hebt.

 

Als je veel onderweg bent
Voor als je veel onderweg bent, is een tas met zijvakjes aan de buitenkant makkelijk zodat je snel bij je belangrijke spullen kunt als je ze nodig hebt. Ook is het prettig om brede (gewatteerde) schouderbanden aan je rugtas te hebben als je hem veel gebruikt. Dit zorgt voor veel draagcomfort. Als je echt veel gewicht mee moet nemen, kan het ook makkelijk zijn om te kiezen voor een rugtas met trolley systeem. Dan kun je je rugtas op wieltjes achter je aantrekken als je lange afstanden moet lopen.

Vrolijke prints
Als je op zoek bent naar een rugtas met leuke print, kun je het beste zoeken naar tassen van katoen of polyester. Deze stoffen zijn in alle mogelijke kleuren en prints verkrijgbaar, in tegenstelling tot rugzakken van canvas of leer.

About Author

admin