Website laten maken

website buildr

Tegenwoordig is de online wereld enorm belangrijk. Als bedrijf moet je online vindbaar zijn. Het hebben van een website is bijna een must. Een website laten maken is iets waar je goed over na moet denken. Er zijn enorm veel partijen die dit voor je kunnen doen. De vraag is alleen wie kan de website precies zo maken als jij dat wilt. Veel mensen maken de fout door alleen naar de vormgeving te kijken, maar het programeer werk achter de vormgeving is net zo belangrijk. In dit artikel worden verschillende punten genoemd waar je over na moet denken voordat je begint aan het bouwen van een website.

Wat is het doel van de website

Voordat je een website bouwer zoekt is het raadzaam eerst goed na te denken over wat je precies met je website wilt bereiken. Het webdesign bureau zal dit namelijk ook als eerste aan je vragen. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wie gaat mijn website bezoeken?
  • Waar is de doelgroep naar opzoek?
  • Hoe wil je dat de doelgroep je bedrijf ziet?
  • Wat is de handeling die de doelgroep moet verrichten wanneer zij je website bezoeken?

Vind de geschikte webdesign bouwer

Nadat je jezelf de basisvragen hebt gesteld is het belangrijk dat je een goed bureau vind waar jij je website gaat laten maken. Het vinden van een goed webdesign bureau is niet eenvoudig. Ga niet te snel in zee met een partij die beweert dat zij goed bouwen, goed kunnen ontwerpen én goedkoop zijn. Een goed bureau verdeelt het grafisch ontwerpen en het programmeren over verschillende specialisten. Dit zal al snel betekenen dat de prijs gaat oplopen. Daarnaast is het verstandig dat je vanaf het begin al rekening houdt met de vindbaarheid van je website op Google. Je website kan nog zo mooi zijn, maar als het niet gevonden wordt heb je er niks aan. Juist in het begintraject is het verstandig om de vindbaarheid mee te nemen in het design en de content van de website. Vraag of het webdesign bureau hier ervaring mee heeft. Er bestaan partijen die een los SEO pakket aanbieden. Dit houdt in dat zij ervoor gaan zorgen dat je website vindbaar wordt. Het is echter effectiever als je dit bij hetzelfde bureau kunt doen als waar jij je website laat bouwen. Zij zullen bij het opbouwen van de website al rekening kunnen houden met de vindbaarheid. Daarnaast zal je uiteindelijk maar één externe partij hebben rondom je website. Een website laten maken wordt zo een stuk eenvoudiger.

Wat wil je zelf met de website kunnen doen?

Bespreek van te voren goed wat jij na de oplevering van de website zelf zou willen doen aan de website. Denk hierbij aan blogs en content aanpassen. Overleg dit van te voren goed met het webdesign bureau en bespreek wat de eventuele kosten hiervoor zullen zijn. Zo kom je niet voor verassingen of beperkingen te staan na het opleveren van de website.

About Author

admin